Over het eiland Terschelling

 

Terschelling is een Groene oase tussen het Wad en de Noordzee. Het waddeneiland is 30 km lang en zo’n 4,5 km op zijn breedst. Terschelling heeft een zeer afwisselend landschap en prachtige natuur.  Het strand aan de noordkant van het eiland behoort tot de mooiste stranden van Europa.

Op het eiland zijn veel gezellige dorpjes met leuke winkels en voldoende horeca gelegenheden. Jong en oud zal zich vermaken op dit prachtige eiland.

 

Natuur

Op Terschelling zijn verschillende natuurmonumenten, bezaaid met wilde planten, en ideale oorden voor wilde dieren. De Boschplaat en de Noordsvaarder zijn de meest bekende natuurmonumenten. Lopend en op de fiets valt in de natuur het meest te ontdekken. Er zijn tal van wandel- en fietspaden die u de weg wijzen. Het is een feit dat Terschelling, omgeven door water, zeer geliefd is bij sportvissers, surfers, kiters en zeilers.

 

Activiteiten

Behalve de natuurgebieden zijn ook de dorpen op het eiland een bezoek waard. Het dorp West-Terschelling heeft een prachtige haven aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Ook zijn er verschillende musea, met wisselende exposities.

Er is een tropisch zwembad de Dobe, tennisbanen, excursies van staatsbosbeheer, rijpaarden en fietsen-verhuur. U kunt kiezen uit talrijke restaurants en eetcafé’s.

 

Midsland is een knus dorp met leuke winkels, vele gezellige terrassen en een autovrij centrum in de zomermaanden. In Hoorn op loopafstand van uw verblijf, ligt muziek- en eetcafé de Groene Weide, waar zingende kroegbaas Hessel optreedt samen met zijn dochter Tess. Het repertoire bestaat uit heel gezellige en gevarieerde muziek.

 

Strand

Terschelling heeft een prachtig strand wat op sommige plekken wel één kilometer breed kan zijn. Er zijn leuke strandtenten waar u de hele dag terecht kunt, om bijvoorbeeld te genieten van de ondergaande zon met heerlijke maaltijden en/of drankjes.

 

Rust en Ruimte

Bovenal biedt Terschelling u rust en ruimte, garanties voor een vakantie zoals een vakantie moet zijn. Met een goed begin en eind door middel van een  boottocht over de Waddenzee.